Noua Harta Interactiva Europeana Prezinta Locurile Cele Mai Bune si Cele Mai Grave Pentru Comunitatea Queer

best-worst-places-gay-queer-people-ilga-europe-bro-bear-blog.jpg

Harta interactiva prezinta detalii juridice si climatul social pentru comunitatea Queer European. Rezultatele te pot surprinde.


Rainbow Europe, care face parte din ILGA Europe (Regiunea europeană a Asociației Internaționale Lesbian, Gay, Bisexual, Trans și Intersex), a lansat recent o hartă interactivă care descompune poziția socială și juridică a fiecărei țări asupra comunității queer.

În cadrul vizualizării "Rainbow Map", fiecare țară este codată în culori: verde închis fiind cel mai protejat, iar roșu închis fiind rău protejat. După ce dați clic pe o țară, puteți vedea detalii despre scorul său global, o defalcare a fiecărei categorii și locul în care se situează printre cele 49 de țări.

În cadrul vizualizării "Country Rating", puteți vedea unde fiecare țară se situează de la cel mai bun la cel mai rău. Topul listei surprinzătoare este Malta cu un scor de 90%, în timp ce alte țări progresive precum Belgia, Luxemburg și Regatul Unit sunt listate în primele zece. Cel mai rău la 3% este națiunea Azerbaidjanului, fosta republică sovietică. De asemenea, în lista de 10 cele mai rele se află Rusia, Turcia și Moldova.

România a scăpat abia pe fundul listei, clasându-se pe locul 37 din 49.

Informațiile se bazează pe date colectate de ILGA Europe împreună cu partenerii și organizațiile membre. ILGA Europe este finanțat de Uniunea Europeană.