Jeremiah Lloyd Harmon Primeste Biletul de Aur la American Idol

Original photography by Spenser Grandstaff Photography

Original photography by Spenser Grandstaff Photography


Ca un copil unui pastor, om de serviciu la biserica, si gay, Jeremiah Lloyd Harmon, incearca pentru American Idol si impresioneaza pe judecatorii.


Săptămâna trecută, un tânăr timid a mers la pian pentru a cânta pentru judecătorii American Idol Lionel Richie, Katy Perry și Luke Bryan. Performanța lui l-au șocat, nu numai pentru vocea lui, ci și pentru muzica sa originală.

Jeremiah Lloyd Harmon este copilul unui pastor, un om de serviciu ai bisericii sale, și gay.

Acum câțiva ani a ieșit la familia sa conservatoare, dar păre că nu este suportat de iei. În interviul prealabil al lui American Idol, Jeremiah spune: "Consensul părea că nu este o cale pe care ar trebui să o urmez", a spus Harmon despre atitudinea familiei sale despre sexualitatea lui. "Sunt momente în care mă simt singur. Cea mai grea parte pentru mine este să văd cât de greu este pentru familia mea."

Am auzit pe Jeremiah Lloyd Harmon cântând la QCF (Conferința Christiană Queer) in Chicago, deschizându-se pentru grupul Gungor. Chiar dacă microfonul la American Idol a făcut o treabă bună, nimic nu se compară cu vocea lui în actualitate. Odată ce-și deschise gura, întreaga încăpere a oprit vorbirea și a tăcut până la punctul în care ai putut să auziți o picătură de ac. Vocea lui netedă, plină de suflet, pătrundea aerul, se lăsă înfiptă pe părul de pe brațele noastre și se așeză în inimile noastre.

Jeremiah a cântat câteva din melodiile sale originale, versurile adânci și bogate au lovit un cordon cu toți credincioșii creștini queer și aliați în cameră. A mutat Gungorii până la punctul în care ei au spus: "Mă bine renunțăm la concertul nostru ca să auzim pe Jeremiah cântând restul timpului".

În plus față de fani, comunitatea creștină queer îl aplauze cu comentarii cum ar fi: "Mii de copii creștini în closet peste întreagă țară au câștigat un nou role model" și "Inima ta strălucea Ieremia!"

Mii de copii crestini in closet peste intreaga tara au castigat un nou role model.

Autor, pastor și vorbitor Brandon Robertson a scris într-un post pe Facebook:

"Când aveam doisprezece ani, vecinii mei m-au dus la biserică împreună cu ei. A fost această biserică baptistă mare, fundamentalistă din Catonsville, Maryland. Am început să particip, am auzit Evanghelia și viața mea a fost transformată. Aproximativ un an mai târziu, am intrat în același sanctuar și am privit pe un băiat mai în vârstă la care m-am simțit atras. Acest moment a provocat o asemenea frică și durere, pentru că am auzit că pastorul precizează în mod clar că homosexualitatea era un păcat daunator. Am alergat la baie și m-am prăbușit în lacrimi, rugându-mă ca Dumnezeu să-mi ia această luptă.

Dumnezeu nu a răspuns niciodată acelei rugăciuni ...

Doi ani mai târziu, mi sa cerut să părăsesc biserica pentru că nu sunt de acord cu teologia lor. Am fost devastat. M-am simțit atât de singur. Nu știam prea bine că în timpul întregii călătorii, în același fel de peșteri, Ieremia stătea în luptă cu propria sa sexualitate.

Nu m-am așteptat că fiul unuia dintre pastori trecea prin aceleași dureri prin care trecusem.

Nu m-am asteptat ca fiul unuia dintre pastori trecea prin aceleasi dureri prin care trecusem.

Călătoriile noastre au fost grele. Ne-au costat foarte mult. Dar, în timp ce stăteam în biroul meu ca pastor, făcând ceea ce mi sa spus că nu aș putea face niciodată dacă am ieșit și am văzut că Jeremia cântă ca omul pe cum la creat Dumnezeu să fie aseară în fața Americii, nu pot să abțin fericirea pentru adevărul că Dumnezeu lucrează cu adevărat pentru a schimba lumea și biserica spre bine.

Și sunt suflete curajoase cum ar fi Ieremia, pe care Dumnezeu o folosește".

Vocea și muzica lui sunt la fel atingâtoare ca și povestea lui personală - țineți ochii pe Jeremiah Lloyd Harmon.

 

Robert von Repta Caro