"Aleluia" – O Poveste de Dragoste Gay, Ura si Religie


“‘Hallelujah”, un film facut de Circus/Queer, este un film despre religie si importanta a alege bunatate, indiferent de diferentele sau convingerile noastre.”
- Matthew Richardson


Filmat în Montral la Biserica de Sântul Pierre-Apotre, CircusQueer Art aduce o poveste emoțională prin arta de dans interpretativ despre lupta de a fi gay, de a fi îndrăgostit, și religie. Circus Queer Art e fundat de Matthew Richradson, un fost membru de Cirque Du Soleil, și speră să "abordeze problemele sociale și, sperăm, să inspire o lume mai bună".

Matthew spune pe pagina lui de Facebook:

"Religia este un subiect greu pentru mulți din comunitatea LGBTQ, iar această piesă este o reflectare a luptei și respingerii pe care o simțim adesea. Spune povesteștea despre un individ tulburat de ură din lume și de partenerul său care se luptă să-l ridice, să-i reamintească că este frumos exact cum este. Mesajul meu este că religia ar trebui să inspire mai multă bunătate și brațe deschise, chiar înspre cei pe care nu înțelegeți.

Obiectivul meu este să creez o artă care să inspire o lume mai bună pentru comunitatea queer prin provocarea normelor sociale, ridicarea de întrebări și începerea conversațiilor. Creez o serie de videoclipuri conceptuale despre identitatea de gen, natura umană, cultura queer și modul în care lumea tratează persoanele care sunt ‘diferite’, dar exact la fel.”